Burdur, Batı Anadolu’nun güneyinde, Göller ve Teke yörelerinde yer alır. Eskiden bu bölgede Hamitoğulları ve Tekeoğulları egemendi. Yöredeki oyunlar, bu beyliklerin döneminde yerleşmiş Türkmen obalarının geleneklerine dayanmaktadır. Osmanlı döneminde ise göçebelik yaygın olup, halkın geçim kaynağı hayvancılık olmuştur. Dağlık yöre, keçi yetiştiriciliği ve küçükbaş hayvancılık için uygundur. Bu nedenle, yöre oyunlarının çoğu keçi hareketlerini taklit eden oyunlar şeklindedir.

Burdur yöresi halk oyunları, genel halk oyunları türlerinden zeybek bölümünün teke alt bölümüne girmektedir. Diğer bir deyişle, teke zeybekleri olarak adlandırılabilir.

Yöre oyunlarında zıplamalar, ayak figürleri ve kol döndürmeleri ön plandadır.

Tahtalıkta Galbır Var, Kezban Yenge, Erik Dalı, İğnem Düştü Yakamdan, Şişedeki Gül Yağı gibi kadın oyunları yörede sıklıkla oynanmaktadır. Oyunlar türkü eşliğinde oynanır.

Erkekler tarafından oynanan oyunlar; Teke zortlatması, Serenler Zeybeği, limonum sulandı, Yayla Yolları, İlimon Yar, Dirmilcikten Gider Yaylanın Yolu, Devesi Gatar Gatar, Hadi Gari Sen de Gel, Menevşesi Tutam Tutam, Ovalar, Kuyu Dibi Taşlı olur, Samas Dağı olarak yer alırken Şu Dirmil’in Çalgısı, Sarı Zeybek, Haymanalı, Cemilem, Gökte Yıldız, Evlerinin Önü, Kaba Ardıç oyunları ise yörede hem kadınlar hem de erkekler tarafından oynanmaktadır.

Yöre oyunları daha çok 9/16, 9/8, 9/4’lüktür.Halk giysileri ise Teke Türkmenlerinin kullandıkları klasik Türkmen kostümleridir ve rengarenk kostümlerdir.